Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Coronaviruset finns överallt. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Är handdesinfektion tillräckligt?

Man undrar ju. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

antibakteriell

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Spriten tar inte alla bakterier. Influensavirus överlever handspriten.

desinficera

Då blir man smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Gör så här för att desinficera ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Ha för vana att göra det jämt. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. basala hygienrutiner Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Den kan du använda överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Objekten blir fira från virus. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

En bra bakteriedödande tvål är a och o. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.