Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin är ytterligare en produkt.

vegetabilisk

Hur säkert är glycerol?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Glycerol finns även i naturen.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Man kan framställa glycerinet på flera olika sätt.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Du kan använda glycerinet vid hembryggning också.se.

Ha detta hemma hela tiden.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. köpa glycerin olja Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Ta fram rätt verktyg och bland i en skål, klart.

Att blåsa genom ramar är kul. Det går enkelt och snabbt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Bubblor kan produceras på en mängd sätt och vis.

Man kan göra bubblorna hur stora som helst. Prova också glycerinrik tvål.

Hur vet jag att glycerin inte är farligt?

Den som undrar “är glycerin farligt?bör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Det blir en liten explosion om man tappar det. Det ska man inte hålla på med.