Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. Vi överöstes av information om corona. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

desinfektion

Då är det kört. Du har förvandlats till en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Fler symtom blir kända varje dag. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Om du hostar kan du vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Vissa kan få muskel och ledvärk. Ibland kan man även få svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Rätt diagnos i rätt tid kan rädda liv.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Befolkningen i USA uppvisar delvis andra symtom. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Alla som smittas reagerar olika. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Behöver du testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Om du ändå är hemma så kanske det fungerar ändå. Man kan vara hemma. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Den som är smittad måste vila. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. antiseptiskt medel I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Viruset dör då. IONplus och Holistic säljer bäst.