Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Var medveten om riskerna.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handsprit

Myten har levt kvar i många år. I början ville ju alla ha handsprit. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Huden kan ta stryk av handsprit. Handspriten rensar allt från huden. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Dina händer kan bli mycket torra. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Då kan du få sår och hudproblem. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Använd en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. Katjonisk handdesifektion Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. Spraya den bakteriedödande sprayen på toaletten eller på handtag.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. På så vis får du ett extra skydd. Medlet tar bort allt coronavirus.