Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Alla personer har olika symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. När sprayen har torkat så går den att äta. Inget coronaviruset kan överleva det.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Det tog slut direkt. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Då är det bättre att välja andra metoder. Var rädd om din hud. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Håll rent från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Man ska inte underskatta det. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Ta det lugnt

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. Det ger dig ett bra skydd.