För effektivt virusskydd bör du ha antibakteriell tvål hemma.

Antibakteriell tvål är livsviktigt att ha tillgång för att tvätta händerna med. Handtvål fungerar på så vis att bakterier och virus dödas. Alla sätt att skydda sig mot Coronaviruset är bra och då är handtvätt ett av de främsta vapnen. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

På sjukhus ser du behållare med antiseptisk tvål och handsprit som kan användas av både personal och besökare. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

desinfektionsmedel

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

bakteriedödande

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Då får du ett komplett virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. beställa handsprit Det är inte säkert att det är sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Köp den så att du har den hemma.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Handsprit kan också i långa loppet vara skadligt mot huden på dina händer. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. Använd istället en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Man kan tro att tvålen hemma inte alls duger, vilket inte stämmer. Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Till och med mot Corona funkar det att vara noggrann vilket det ger ett bra virusskydd mot.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Det räcker alltså inte att vara bra på att tvätta händerna utan du måste städa och rengöra ytor du vanligtvis berör. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

Vad är det bästa sättet att desinficera ditt hem på?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Eller varför inte spraya ytor med en antibakteriell spray? På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Du kan spraya på varor som du tar med dig hem från butiken. Sprayen är lätt att ta med till bl.a. arbetsplatsen vilket är viktigt om ni är fler på mindre yta.

Om du har kolloidalt silver så spraya på dina matvaror som är oskyddade så som frukt och grönt, låt självtorka innan du äter. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Handdesinfektionsmedel är bärbart så se alltid till att ha det med dig.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.