Finns det preparat som fungerar mot coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Man måste komma ihåg att tvätta händerna.

Många glömmer att tvätta händerna!

Handtvätt mot coronavirus är a och o. Många väljer att köpa hem antibakteriell tvål. Den typen av tvål måste verka ett tag.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Sedan spolar du händerna. Spara dina pengar och köp inte hem flera flaskor handsprit.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Prova gärna med engångsservetter som du sedan slänger. Om inte kan du använda en vanlig handduk enbart en gång innan den slängs till tvätten igen.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Men det är inte bara händer som kräver desinfektion för att du ska få ett bra virusskydd. Du kan ju ha tvättat dina händer noggrant för att sedan på en gång få virus på dem från ett handtag. De som bor i flerfamiljshushåll ser det som extra viktigt.

Man vet nu att coronavirus kan överleva i flera dagar. Man måste hålla smittan borta längre. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Inte svårt alls.

pandemi

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Många använder sprayen på frukt. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Var försiktig

Många har börjat att äta C-vitamin. Är billigare i pulverform.
1 gram om dagen räcker långt. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver är ett kosttillskott i USA men inte längre i Sverige. handdesinfektion Meningarna går isär om det fungerar, den som vill veta mer kan söka upp Dr. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Här är tipset att spraya kolloidalt silver på alla grönsaker och all frukt man köper, och låta självtorka. Då dör virusen. Bästa fabrikat är IONplus.

Många lyssnar till TV experten Anders Tegnell. Landets skolor får allt svårare att följa de utfärdade rekommendationerna. Det är bäst om du kan hosta i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Anders Tegnell sa det för ett decennium sedan. Använd sunt förnuft och ta med lite näsdukar eller servetter. Var kritiskt till tips och råd. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Kan man använda handskar mot corona?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Se till att handskarna som du köper är virustäta. Men kom ihåg att du inte ska röra dig själv i ansiktet med handsken på. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Oftast är det bara medicinsk personal som har tillgång till rätt skyddsutrustning. Köp inte de undermåliga produkterna.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Använd rätt handdesinfektion så är det ingen fara. Särskilt om du samtidigt är noggrann med att inte pilla dig i ansiktet när du inte är säker på att dina händer är rena.