Det har aldrig varit så enkelt att hålla rent som med en antibakteriell spray

Just nu är det extra viktigt med god en handhygien. När många är oroliga för att det är slut på handsprit på apoteket kan vi konstatera att den ändå inte hjälper mot coronavirus. Tvål är oftast bättre än handsprit. Du får inte glömma en antibakteriell spray.

Du kan använda en bakteriedödande spray överallt. Det här är absolut inte istället för handtvätt som du måste fortsätta med för att få ett gott virusskydd. Investera gärna i en antiseptisk tvål.

Det går inte att helt bakteriesäkra ett hem. Plast och corona är ingen bra kombination. Med en antibakteriell spray har du övertaget.

Bakteriedödande spray – så fungerar det

Den bakteriedödande spray ger ett bra grundskydd. Den kommer att döda virus som finns på bord, stolar, bänkar och handtag. Glöm inte att spraya dörrhandtagen.

Om du smörjer dig med handsprit för att sedan ta i dörrhandtaget så måste du börja om igen. Nu är det ett allvarligt läge. Ibland kan man ledas att tro att man har vidtagit alla försiktighetsåtgärder som finns men det har man inte.

Om du hade sett till att även använda ytdesinfektion på handtaget hade risken minskat avsevärt. Många som jobbar i offentliga miljöer använder handskar. Handskarna kan vara avgörande vid en pandemi.

Använd en bakteriedödande spray

Det är inte säkert att en spray med handsprit kan döda alla virus. Idag vet man att handspriten inte skyddar mot allt. Då bör du istället gnida in ytorna med en antibakteriell ytdesinfektion som bevisligen fungerar!

Det allra bästa är att använda en bakteriedödande antibakteriell spray som är lätt att spraya med. Med en spray så går saneringen snabbt och lätt. Du kan spraya på de flesta ytor.

bakteriedödande

Om du står i ett läge där du måste ta i ett föremål utan handskar är det ju väldigt bra om du har en bakteriedödande spray med dig i fickan eller väskan. Det är bara att spraya på handtaget innan du öppnar dörren.

Det finns ingen vits med att överanvända

De flesta är oroliga för influensa just nu. Det finns ingen anledning till att överanvända produkterna. Om du bara får rutin på användandet av antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray så är det ingen fara.
Ett bra varumärke som brukar kunna leverera även i bristtider är Smittstopp, som har alla 3 produkterna man behöver. Det finns på nätet.