Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Flera virus är immuna mot handspriten. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

virusskydd

Handsprit är inte nödvändigt. handsprit apoteket Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Det kan däremot torka ut dina händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Handskar kan också funka.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Då vet du att du är skyddad. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Tänk på ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.