Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Detta är ett helt nytt virus. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Det är viktigt att använda tvål. Då har du ett bra skydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Du kommer inte undan bakterierna. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Lagret måste vara fyllt året om. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

handtvål

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Därför måste du tänka på vad du tar i.