Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Har du handtvål hemma? Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Många apotek sålde slut på handsprit. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Oftast hjälper inte ens handsprit mot en förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

coronavirus

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Därefter ska du skölja noga.

Tvätta händerna flera gånger samma dag. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte så lätt.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att ställa sig den frågan. beställa handsprit Handtvål är inte allt.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Det är av stor betydelse. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Se även över lagret på jobbet.